Navigation

Nisan 2015 tarihli içerikler

Emekçiler Baskılara, Yalanlara, Zamlara Karşı Çıkıyor

Mikrofon uzatılan işçiler yoksulluğu, yaşadıklarını anlatıyor, haklı tepkilerini Dayanışma Televizyonu aracılığıyla dile getiriyorlar. Bu düzenin sorumlularına duydukları öfkeyi anlatıyorlar.

Metal İşçisinin Öfkesi Büyüyor

26 Nisanda Bursa Kent Meydanında bir araya gelen ve Türk Metal yönetimine seslenen öfkeli metal işçileri, üç yıllık sözleşmeden vazgeçilmesi, Bosch’ta imzalanan sözleşmenin aynen kendilerine de uyg

Düşük Ücretlere, Uzayan İş Saatlerine, Taşerona HAYIR!

Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği, “Düşük Ücretlere, Uzayan İş Saatlerine, Taşeronlaştırmaya Hayır!” adıyla bir kampanya yürütüyor.

Çalıştıkça Yoksullaşıyoruz

İşçiler gece gündüz demeden çalışıyor ama kapitalist kâr düzeninde işçilerin payına sadece yoksulluk düşüyor. İşçiler çalıştıkça yoksullaşıyor.

TÜMTİS 29. Genel Kurulu Yapıldı

TÜMTİS'in 29. Olağan Genel Kurulu 19 Nisanda yapıldı. Kongre, direnişteki Tüvtürk işçilerinin yanı sıra UPS ve DHL işçilerinin de coşkusuna sahne oldu.

Emekçi Kadınlar Sorunlarını Anlatıyor

Emekçi kadınlar kapitalizm altında çifte ezilmişliğe maruz kalıyor. İzleyeceğimiz videoda UİD-DER Kadın Komitesi emekçi kadınlara mikrofon uzatıyor.

BYUAŞ İşçileri Yürüyor

BYUAŞ’ta grevde olan işçiler CHP’li Bakırköy Belediyesi ve BYUAŞ yönetiminin grevi karalamaya ve işçileri bezdirmeye yönelik saldırılarını 11 Nisanda bir yürüyüşle protesto ettiler.

BYUAŞ'ta Sendikal Baskılara Son!

CHP’li Bakırköy Belediyesi’ne bağlı taşeron BYUAŞ firmasında çalışan işçiler, Belediye-İş Sendikası’nda örgütlendiler.