Navigation

Temmuz 2015 tarihli içerikler

Yıllık izin süreleri nasıl belirlenir?

İşçiler soruyor, iş hukuku uzmanları yanıtlıyor: Yıllık izin süreleri nasıl belirlenir?

Ücretli izinler nasıl düzenlenip kullanılır?

İşçiler soruyor, iş hukuku uzmanları yanıtlıyor: Ücretli izinler nasıl düzenlenip kullanılır?

Hafta tatili ve resmi tatiller yıllık izinlere dahil midir?

İşçiler soruyor, iş hukuku uzmanları yanıtlıyor: Hafta tatili ve resmi tatiller yıllık izinlere dahil midir?

İşçi yıllık izindeyken hastalanırsa ya da gözaltına alınır veya tutuklanırsa bu durumda geçen süre yıllık izinden sayılır mı?

İşçiler soruyor, iş hukuku uzmanları yanıtlıyor: İşçi yıllık izindeyken hastalanırsa ya da gözaltına alınır veya tutuklanırsa bu durumda geçen süre yıllık izinden sayılır mı?

İşten ayrılmak isteyen veya işten atılan işçinin yıllık izin hakkı yanar mı?

İşçiler soruyor, iş hukuku uzmanları yanıtlıyor: İşten ayrılmak isteyen veya işten atılan işçinin yıllık izin hakkı yanar mı?

Yıllık izindeyken başka işte çalışan işçinin ücretinde kesinti olur mu?

İşçiler soruyor, iş hukuku uzmanları yanıtlıyor: Yıllık izindeyken başka işte çalışan işçinin ücretinde kesinti olur mu?

Yıllık izin hakkını kullanamayan işçi ne yapmalı?

İşçiler soruyor, iş hukuku uzmanları yanıtlıyor: Yıllık izin hakkını kullanamayan işçi ne yapmalı?

Barış Bloku Basın Açıklaması Yaptı

Suruç katliamı ve arkasından yaşanan gelişmelerle bir kez daha haksız savaşın yükseldiği bir ortama girdik. Barış Bloku'nun çeşitli illerde yükselttiği çağrı ise zorbalıkla karşılaşıyor.

Sebahat Türkler'i Sonsuzluğa Uğurladık

DİSK’in kurucusu ve Maden-İş sendikasının başkanı Kemal Türkler’in eşi Sebahat Türkler bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Arçelik LG İşçilerinden Basın Açıklaması

Arçelik LG işçileri 27 Temmuz'da Gebze adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirip, haksız yere işten atıldıklarını ve işe iade davası açtıklarını duyurdular.

Arçelik LG Direnişçileri Gebze Halkını Dayanışmaya Çağırıyor

Arçelik LG işçileri, Gebzeli emekçileri direnişe destek olmaya ve pazartesi günü yapacakları basın açıklamasına davet ediyorlar.

Kemal Türkler Mezarı Başında Anıldı

22 Temmuz Çarşamba günü katledilişinin 35’inci yılında, Kemal Türkler’i anmak için Topkapı’daki mezarı başında toplanıldı.

ENPAY İşçileri Anlatıyor

Türk Metal çetesinden kurtulup Birleşik Metal'de örgütlenen ENPAY işçileri atılan arkadaşlarının geri alınması ve sendikal tercihlerine saygı duyulması için üç gündür fabrikadan çıkmıyor, üretimi d

On Binler Suruç Katliamını Lanetledi

20 Temmuzda, Urfa’nın Suruç ilçesinde, 32 gencin hayatını kaybettiği, yüzden fazla gencin yaralandığı bir katliam gerçekleşti.

Emekçiler Sömürüye ve Emperyalist Savaşlara Hayır Diyor

Emekçiler kapitalist sömürüye öfkelerini dile getiriyor, haksız ve emperyalist savaşlar karşı olduklarını dile getiriyorlar.

İnşaat İşçileri Anlatıyor

Yoğun bir sömürünün, ağır çalışma koşullarının hüküm sürdüğü inşaat sektörü aynı zamanda iş cinayetlerin en çok yaşandığı sektörlerin de başında geliyor.

Arçelik LG İşçilerinden SeraPool İşçilerine Dayanışma Ziyareti

Polis zoruyla fabrikadan çıkarıldıktan sonra Arçelik LG işçilerinin ilk işi Tuzla'da direnişte olan SeraPool işçilerine kitlesel bir destek ziyareti organize etmek oldu.

Arçelik LG İşçilerine Polis Saldırısı

Arçelik LG işçileri 5 Temmuz günü iftarın hemen öncesinde, patronların emriyle polis zoruyla fabrikadan dışarı çıkarıldılar.

Arçelik LG İşçileri Baskılara Karşı Ailelerin Desteğiyle Güçleniyor

Arçelik LG'de işçilerin haklarını gaspeden, sendika seçme özgürlüğünü tanımayıp anayasal suç işleyen KOÇ yönetiminin uygulamalarına karşı direniş, ailelerin desteğiyle devam ediyor.

Arçelik LG İşçilerine Destek Büyüyor

Direnişlerinin ikinci gününde, ZF Sachs işçileri, grevdeki Jokey Plastik işçileri, çeşitli fabrikalardan UİD-DER'li işçiler Arçelik LG'yle sınıf dayanışmasının güzel örneklerini sergilediler.

Arçelik LG İşçileri Baskılara Boyun Eğmiyor

Gebze Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve klima üreten Arçelik LG fabrikasında işçiler baskılara karşı çalışmama haklarını kullanıyorlar.