Navigation

İş Cinayetleri ve İş Kazaları

 
00:00

II. Uluslararası İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Konferansı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) II. Uluslararası İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Konferansı’nı İstanbul’da gerçekleştirdi. 24-25 Kasım tarihlerinde gerçekleşen konferansa ulusal ve uluslararası alandan uzmanlar, sendikacılar ve işçiler katıldı.

Yükselen Sayılar Yitip Giden Canlar

Fabrikalar, madenler, inşaatlar, yollar adeta savaş alanına dönmüş durumda. İş kazaları ve iş cinayetleri dur durak bilmiyor. 15 Temmuz sonrasında ilan edilen OHAL koşullarında iş cinayetleri artarak devam ediyor.

İSİG Meclisi de HAYIR Diyor

Toplumun farklı kesimlerinden referanduma ilişkin çeşitli HAYIR açıklamaları duyuluyor. 25 Şubat Cumartesi günü İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin düzenlediği toplantıda uzmanlar, sendikacılar ve çeşitli işçi örgütlerinden katılımcılar referandumda neden “HAYIR” denmesi gerektiğini tartıştı.

DİSK 1. Uluslararası İşçi Sağlığı ve Güvenliği Konferansı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK'in organize ettiği 1. Uluslararası İşçi Sağlığı ve Güvenliği Konferansı, 26-27 Kasım 2016 tarihlerinde, İstanbul Elite Otel'de gerçekleşti.

PANEL&FORUM: 6331 Sayılı İSİG Kanunu'nun 4 Yılı ve İSİG Mücadelesi

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu Kurulu 15 Ekim'de İnşaat Mühendisleri Odasında 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 4 Yılı ve İSİG Mücadelesi konulu bir panel&forum düzenledi. Bu vesile ile panelde bulunan katılımcılar güvenli çalışma hakkı için atılması gereken adımların ne olması gerektiği üzerine tartışıldı.

İSİG: Kimin Sağlığı, Kimin Güvenliği

İşçilerin sırtından servetler biriktiren patronlar, daha fazla kâr elde etmek için iş güvenliği önlemlerini almıyorlar. İşçilerin canını korumayı maliyetli görüyor, iş güvenliği önlemlerini almaktan kaçınıyor, yaşanan acıları zerrece umursamıyorlar. Oysa gerekli önlemler alındığında iş kazalarının yüzde 98’i önlenebilir.

Ostim-İvedik Davası: İşçiye Yine Adalet Yok!

Fabrikalarda, işyerlerinde, tarlalarda her ay yüzden fazla işçi iş cinayetlerine kurban gitmeye devam ediyor. Göstermelik önlemler dışında hükümet de bu cinayetler karşısında anlamlı bir adım atmıyor. Sermaye sahipleri dizginsiz sömürüye devam ederken, mahkemeler de ölen işçilerin hesabını sermayeden sormamakta direniyor. Ostim-İvedik davasının gidişatı bunu gösteriyor.

Soma'yı Unutmadık, Unutturmayacağız

10 Mayıs'ta Soma'da, geçtiğimiz yıl yaşanan katliamda hayatını kaybeden maden işçilerinin aileleri ve emek dostları biraraya gelerek, Soma katliamını unutmadıklarını, başta maden sahipleri ve AKP hükümeti olmak üzere tüm sorumluların hesap vermesi talebini haykırdılar.

İş Kazalarına Karşı Mücadeleye ve Dayanışmaya

UİD-DER, iş kazalarına ve iş cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla İş Kazalarına Karşı Mücadeleye ve Dayanışmaya etkinliği düzenledi. 15 Aralık 2013’te yüzlerce işçinin, iş cinayetlerinde yakınlarını kaybetmiş işçi ailelerinin, HDP milletvekillerinin, sendikacıların ve yabancı konukların katıldığı etkinlik, işçilerin mücadele ve dayanışmasının büyümesine verile oldu.

İşçiler Buluşuyor

İş güvenliği önlemleri alınmadığı için iş kazaları ve iş cinayetleri durmuyor. Her ay yaklaşık 150 işçi sermayenin kâr hırsının kurbanı oluyor. “İş Kazaları Kader Değildir, İşçi Ölümlerini Durduralım!” adıyla iş kazalarına ve iş cinayetlerine karşı bir kampanya yürüten UİD-DER, meydanlarda işçilerle buluştu, sorunlarını dinledi ve onlara mücadele yolunu gösterdi.

Sayfalar

İş Cinayetleri ve İş Kazaları beslemesine abone olun.